Пускат нова инсталация за сортиране на отпадъци

Общата инвестиция в проекта възлиза на 6,5 млн. евро

3713 ~ 1 мин. четене

Министър-председателят ще присъства на официалното откриване на новоизградена инсталация за оползотворяване на сортирани битови отпадъци в завода на Холсим (България) АД в с.Бели извор, Врачанска област.

Общата инвестиция в новия проект възлиза на 6,5 млн. евро, като 1,7 млн. евро са получени по ОП "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика”, Приоритетна ос: "Повишаване ефективността на предприятията и развитие на благоприятна бизнес среда”.

Новото съоръжение ще даде възможност за увеличаване обема на използваните горими отпадъци с над 35 000 т. годишно.

Основният планиран източник на тези нови обеми ще бъде Столична община, както и съседните на завода общини. На събитието ще присъстват и министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Освен това премиерът заедно с вицепремиера Цветанов ще връчат ключовете на нови противопожарни автомобили за областните дирекции "Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР.

Техниката е получена по проект за модернизация на структурните звена. Церемонията е част от мероприятията в София, с които се отбелязва Професионалният празник на служителите от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението”.

Подкрепи Economic.bg