Р. Петков: Чиновници са взели 300 хил. лева бонуси

Само в Министерство на регионалното развитие били раздадени 134 000 лв.

Чиновници от кабинета на Пламен Орешарски са получили преди Гергьовден бонуси в размер на 300 хиляди лева. Това съобщи в Бургас Румен Петков от Движение АБВ. Според него въпреки протестите на БСП и ДПС срещу раздаваните от ГЕРБ бонуси, днес "ситуацията е по-брутална от всякога".

Само в рамките на Министерството на регионалното развитие за първото тримесечие на тази година в една част от дирекциите са раздадени 134 000 лева бонуси. Политическият кабинет на министъра на МРР, който се състои от трима души, е взел 5 900 лева бонуси. Там Жанета Жикова е на две заплати – по 2000 лева. Тя е взела бонуси в качеството си на началник кабинет - 1 665 лева и като парламентарен секретар - 1 115 лева.

Това е абсолютно неморално и аз не мога да разбера премиерът Орешарски как търпи тези неща, възмути се пред журналисти Петков. Зам.-министър на МРР Мирослав Мазнев е взел 2 780 лева бонуси. Това е нещо, което за мен е перверзност в мисленето, коментира Петков. Главният секретар на министерството Клементина Денева си е изчислила бонуса на 5 555 лева.

„Тази перверзия се стимулира от министър-председателя Пламен Орешарски", каза още Петков. Според него в рамките на една година чиновниците в самото министерството ще получат над 1,2 милиона лева бонуси.

Коментари: 0