Р. Петков: Предателство е да излъжеш тези, които са ти гласували доверие

"Смятам, че в България има частни структури, които се занимават с подслушвания”, каза още бившият вътрешен министър

3731 ~ 2 мин. четене

Такава среща между мен, Бойко Борисов и Георги Първанов не е имало. Това е циничен класически похват за противопоставяне чрез манипулация и гнусна лъжа. Това каза Румен Петков, председател на областната структура на БСП в Плевен, и член на Национална гражданска инициатива „АБВ“, в предаването „Всяка неделя” по Нова телевизия.

„Притеснен съм от институционалното въвличане – Главна прокуратура, Районна прокуратура, ДАНС”, добави Петков. „Не мога да си обясни защо такава омраза. Не се прави така – да изливаш такава омраза. Когато горивото на един организъм е омразата, нищо добро не може да излезе”, каза още Румен Петков.

Той обясни, че няколко дни преди да излезе „тази лъжа” е разговарял с министъра на вътрешните работи и председателя на ДАНС и от аргументите на двамата е станало ясно, че подслушването не е от държавата. „Предпазване от подслушване няма. Смятам, че в България има частни структури, които се занимават с тези неща”, каза още Румен Петков.

Той определи като абсурд твърденията, че АБВ имат договорки с ГЕРБ, те са ни конкурент. Това са грозни и недопустими клевети. Жална ни майка като партия щом сме се докарали да се защитаваме с подобни пошли лъжи. Голямото предизвикателство пред АБВ е да изведе това общуване на друго ниво. Това означава, че няма да говорим за политика, за решаване на проблеми, а с нападки и оправдания. Това е много лош знак към хората. Проблемът на нашите ръководители е, че възприемат БСП като телевизор. Проблемът на партията е в ръководството й. Те не изпълниха нито едно обещание към избирателите ни., обяви Румен Петков.

Според Румен Петков истинското предателство е да предадеш тези, които са ти гласували доверие, БСП предаде избирателите си. "Ние сме в ситуация на кадрови погром. Няма област, в която БСП да е представена в стабилен кадрови ресурс.

Коментари: 0