RIM обмисля продажба на бизнеса си със смартфони

Торстен Хайнс увери, че ръководената от него компания ще обмисли сериозно всички възможности, които стоят на дневен ред след представянето на BlackBerry 10 OS

3599 ~ 1 мин. четене

Шефът на компанията, Торстен Хайнс сега направи любопитно изказване броени дни преди представянето на новата платформа. В него той увери, че ръководената от него компания ще обмисли сериозно всички възможности, които стоят на дневен ред след представянето на BlackBerry 10 OS. В това число дори и продажбата на хардуерното подразделение на RIM и фокусиране изцяло върху софуерните решения в опит да се подобри финансово състояние на канадския производител, съобщава Digital.bg.

По този начин RIM се надяват да привлекат сериозно внимание с демонстрирането на възможностите на BlackBerry 10 OS и впоследствие да я лицензират за други водещи брандове в индустрията. Успоредно с това от компанията възнамеряват да направят същото и с популярната си Messenger платформа, а сегашното изказване на Хайнс е първият път, в който той споделя, че обмисля да продаде хардуерния бизнес на RIM.

Дългоочакваната мобилна платформа BlackBerry 10 OS ще бъде представена на 30 януари 2013г.. Именно тя ще има ключово значение за присъствието и в пазара на смартфони и ще покаже дали моделите с нея могат да се конкурират с много по-полуярните Android OS устройства и силното влияние на iPhone на пазара.

Навлизането на първите смартфони с Windows Phone 8 OS също допълнително ще затрудни плановете на RIM, а следващите няколко месеца ще имат огромно значение за бъдещето и, информира Reuters.

Подкрепи Economic.bg