Радан Кънев: Избирателите ни се дразнят от темата ГЕРБ

Въпреки това лидерът на ДСБ е склонен да приеме предложената от Бойко Борисов "патерица"

Снимка: БГНЕС

112 ~ 1 мин. четене

Темата ГЕРБ дразни нашите избиратели. Рзабирам това от непрекъснатите ни срещи с местни организации и хора от страната. Това обяви лидерът на ДСБ Радан Кънев пред bTV тази сутрин. Въпреки това той изрази склонност Реформаторският блок, част от който е и ДСБ, да използва предложената "патерица" от Бойко Борисов. Така метафорично изрази желанието си за коалиране с реформаторите лидерът на ГЕРБ при свое телевизионно интерюв преди дни.

Евентуално коалиране с ГЕРБ може да се случи в името на голямата цел - оставка на правителството на Пламен Орешарски и предсрочни парламентарни избори, обясни Радан Кънев.

Планираме срещи с всички опозиционни сили, а дали е възможен такъв разговор с ГЕРБ, ще реши Съветът на реформаторите, каза той.

Темата ГЕРБ дълбоко разделя и дразни нашите симпатизанти. Те са много недоволни от начина, по който ГЕРБ упражнява местната власт. Ако ние търсим просто максимален резултат и да си мобилизираме избирателите, трябва да се държим към ГЕРБ радикално негативно. Ние обаче търсим сътрудничество в името на голяма цел, поясни още Кънев.

Той призна, че са се чували с Борисов няколко пъти по телефона, но това не е политически разговор – „политическо е това, което става пред хората”, каза Кънев и използва твърдението като аргумент за воденето на диалог с други партии през медиите. Условия ще бъдат поставяни единствено за темите, които ще се обсъждат.

Лидерът на ДСБ обеща до изборите десните да говорят за реформи и мерки в името на промяната, която искат хората. 

Коментари: 0