Радослав Миленков влезе в управата на Общинска банка

Бившият финансов директор на ПИБ пое поста от 4 юни

7342 ~ 1 мин. четене

Радослав Миленков е новият член на Управителния съвет (УС) на Общинска банка, съобщиха от финансовата институция. Той е избран от Надзорния съвет (НС) на трезора и встъпи в длъжност на 4 юни 2012 г.

"Радослав Миленков беше избран за член на УС заради дългогодишната му успешна дейност в банковия сектор и доказания професионализъм. Той ще отговаря за анализа и оценка на риска, проблемните кредити и финанси", коментира Сашо Чакалски, председател на УС и изпълнителен директор на Общинска банка.

Той е убеден, че новото попълнение в управата на банката ще работи за разширяване на дейността на трезора и за нейното утвърждаване като стабилна и ефективно работеща финансова институция, която подпомага общините, реалният сектор и проектите от обществен интерес.

Радослав Миленков има опит в банковото дело, одитирането, финансовото моделиране и бюджетиране на финансови институции, инвестиционния мениджмънт и консултантските услуги.

Непосредствено преди да стане част от управата на Общинска банка, Миленков е бил главен изпълнителен директор и прокурист на Изи Асет Мениджмънт АД, където се е занимавал със стратегическото развитие на компанията и управлението на рисковете. В периода 2005-2011 г. е бил финансов директор и член на УС на Първа инвестиционна банка АД.Подкрепи Economic.bg