Ръст на нови е-търговци от България в началото на 2018 г., прогнозира eBay

Най-успешните 10 дебютанти в eBay от България през 2017 г. са реализирали оборот от над 3 млн. лв. за миналата година

Ръст на нови е-търговци от България в началото на 2018 г., прогнозира eBay
Най-успешните 10 дебютанти в eBay от България през 2017 г. са реализирали оборот от над 3 млн. лв. за миналата година, което прави средно 300 000 лв. само за първите 12 месеца активност на онлайн платформата. Това идва да покаже успеха на новорегистрираните играчи в платформата, някои от които имат оборот от над 1 млн. лева, сочат данните на е-магазина. Според техните данни януари и февруари са месеците с най-много на брой нови регистрации на бизнеси от България, което дава основание на eBay да прогнозира бум на родни онлайн търговци в началото на 2018 г. 

По данни на eBay, най-популярните категории новорегистрирани бизнеси от България са в областта на електрониката, стоки за дома и градината, авточасти и аксесоари, мода и стоки с колекционерска стойност.
Тези нови бизнеси са добавили към вече наличното разнообразие от продукти в eBay над 92 000 артикула. Най-популярните нови продукти предлагани от България са:Новодошлите на платформата веднага започват да продават на международните пазари, като повечето от тези успешни търговци реализиран презокеански продажби. Сред най-успешните нови търговци на платформата има такива осъществили продажби в 59 чужди държави. (данни на eBay, среден брой пазари на износ за 10-те най-добри търговеца по оборот, регистрирани през 2017 от България) 

Интересен факт – пиковият час за нови регистрации е между 15 и 20 часа местно време, но само 5% от новите регистрации са направени през мобилно устройство.  

“eBay отваря неограничени възможности за растеж на малките и средни предприятия по целия свят, особено ориентирани към износа. Благодарение на нашата платформа, всеки може да регистрира продукти, напълно безплатно само за няколко минути и да получи незабавен достъп до 168 милиона потребители по целия свят“, коментира Иля Кретов, генерален директор на eBay, отговарящ за новите европейски пазари.

„Ключът към успеха е да си в постоянна комуникация с клиентите и да им предлагаш уникални продукти“, обяснява Лилия Колева, собственик на „Crafts and Roses“, специализирана в експортна търговия с продукти от уникалната българска роза Дамасцена. 

Ако се интересувате да започнете своя онлайн бизнес, eBay съветва:
  • Стартирайте: Регистрирайте се бързо, без предварителни абонаменти.
  • Направете първата си оферта: Обявите се публикуват лесно от компютър или мобилно устройство, като можете да продавате едновременно нови или употребявани стоки. 
  • Продавайте повече: Можете наведнъж да регистрирате стотици продукти за продажба с наддаване или с фиксирана цена. 
  • Станете глобален търговец: eBay ви позволява да достигнете клиенти по целия свят, само се уверете, че сте активирали опцията за доставка на продуктите до съответните пазари. 
  • Получете достъп до клиенти от различни пазари: с помощта на нов инструмент ebaymag.com търговците могат да публикуват своите оферти не само на страницата ebay.com, но и на регионалните сайтове за Великобритания, Германия, Австралия, Канада, Италия, Испания и Франция, като цените ще се превалутират автоматично, както и ще се смени езика на описанието на стоката.
  • Нуждаете ли се от помощ? eBay осигурява инструменти, които ви помагат да направлявате бизнеса си - Seller Hub, ви позволява да наблюдавате кои обяви имат най-добри резултати. Можете също да посетите Seller Centre за допълнителна информация.
Коментари: 0