Реформаторите отложиха избора на лидер

От СДС и ДБГ застанаха срещу ДСБ, Радан Кънев оттегли кандидатурата си

Реформаторите отложиха избора на лидер

Изборът на лидер на Реформаторския блок няма да се състои днес. Това стана ясно след като председателят на ДСБ Радан Кънев оттегли кандидатурата си на днешното откриване на кампанията за изборите.  Плановете на Реформаторите предвиждаха именно днес на специален форум петте партии да си изберат общ водач, но от СДС и Движението на Меглена Кунева застанаха срещу ДСБ.

"Нашите лични амбиции и съдби със сигурност не сме важното. Нищо не е по-важното за обществения интерес от победата на РБ на изборите", каза Радан Кънев на откриването на предизборната кампания на блока.

Припомняме, че вчера СДС и ДБГ поискаха на конгреса да не се избира лидер, защото това "ще доведе единствено до конфликти и в последствие по-слаби резултати на вота”. Вчера пък лидерът на Движение ”България на гражданите” Меглена Кунева заяви, че за хората в партията й не е убедително изборът на лидер на Реформаторския блок да се състои преди изборите, но въпреки това ще присъстват на утрешния конгрес.

Днес Петър Москов коментира, че Реформаторският блок не се нуждае от реанимация, а от образа на алтернативата, която българите чакат: „Днес, на откриването на кампанията, в името на надеждата, която е концентрирана в РБ, Радан Кънев оттегля кандидатурата си за председател. Неговата кандидатура не беше свързана с неговата персона и качества. Този избор не беше вследствие на принуда. Ако бяхме избрали председател, той щеше да се казва Радан Кънев, но ние няма на никаква цена да предадем надеждата на хората”, заяви в ефира на Нова телевизия Москов.

Той бе категоричен, че блокът е алтернативата и тя е имала възможност да се превърне в единен проект, но въпреки липсата на председател, РБ ще отговори на нуждите, исканията и надеждите на хората.

Изборът на лидер на Реформаторския блок ще се състои на 10 ноември.

Коментари: 0