Реформаторски блок: Докладът на ЕК е унищожителен

Тревожното е, че констатираните факти са верни и няма политическа воля, която да осигури правилните решения, заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев

124 ~ 1 мин. четене

"Докладът на Европейската комисия (ЕК) е унищожителен за действащо правителство.  И управлението на ГЕРБ, и сегашното, са довели до този резултат. Тревожното е, че констатираните факти са верни и няма политическа воля, която да осигури правилните решения". Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев на пресконференция на Реформаторски блок (РБ) по повод доклада на ЕК, който бе публикуван днес, предаде репортер на агенция "Икономика".

"Първата крачка е да сменим правителството. В своите програми партиите от блока целият РБ е дал решение конкретно на проблемите, които поставя докладът. В предстоящата изборна кампания ще дадем нови предложения за бързо решаване на проблемите", добави той.

Ще има последствия от негативните констатации в доклада. Положителното в последните няколко години е, че абсурдните назначения бяха спирани от натиска на гражданите. За някои засегнати страни е важно да не се знае какво се случва и да се манипулира общественото мнение", заяви лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева.

"Европейска прокуратура ще бъде от полза, там където трябва да наблюдават за измами и лошо управление на европейски средства. Става дума за европейски служители на органите на реда, които да работят по проблемите в тази сфера тук. Трябва да бъде спрян тормоза върху съдебната система и обществените поръчки от партиините централи.  Толкова далеч сме от Шенген, колкото близко сме до корупцията. Трбява да направим съдебната власт, изпълнителната власт и медиите независими", допълни тя.

Коментари: 0