Реформаторски блок на среща с ГЕРБ

Инициативата е част от совалките на реформаторите заради кризата между България и ЕС

Представители на парламентарната група на ГЕРБ ще се срещнат с представители на Реформаторския блок, съобщиха от пресцентъра на партията.  Инициативата е част от совалките на реформаторите заради кризата между България и ЕС.

Срещата ще се проведе от 10.00 часа в сградата на Народното събрание, на пл. „Народно събрание“ №2 в град София. Тема на разговора ще бъдат предизвикателствата пред европейската перспектива на България. След срещата представителите на ГЕРБ ще дадат кратък брифинг за медиите.

РБ ще работи за присъединяването на страната ни към Шенген, банковия съюз, еврозоната и да бъде съосновател на Европейския енергиен съюз, заяви водачът на евролистата на Реформаторския блок Меглена Кунева вчера в Свиленград.

Според нея създаването на Блока е най-голямото постижение за последната година в дясното политическо пространство. България е най-бедната в ЕС, но и дясното в наше лице в следващите години ще прави силна социална политика, каза още Кунева.

Тя определи като грешка, че в последните години десните сили говорят малко за социалните проблеми. Според нея точно те вадят страните си от кризата и генерират нужната енергия за реформи. В България няма пенсионна, здравна и социална реформа, само промените могат да допринесат за решаването на демографския ни проблем, категорична беше още Кунева.

Коментари: 0