Ремонтите на "Петрохан" започват в сряда

Заради окаяното състояние на пътя вече имаше няколко протеста

120 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Ремонтите на прохода "Петрохан" започват в сряда, 5 юни 2013 г., става ясно от съобщение на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). От там допълват, че в момента се извършват подготвителни работи по трасето.

Вече са проведени и разговори с изпълнителя Обединение "Алпине-ПИМ" ДЗЗД, където водещ партньор е "Пътинженеринг М", Монтана. Строителят е поел ангажимент за пълна мобилизация до 5 юни.

"Агенция "Пътна инфраструктура" е изплатила всички дължими суми за извършената и сертифицирана работа досега", категорични са от АПИ.

Вчера беше поредният протест срещу лошото състояние на пътя при прохода "Петрохан". Недоволството на гражданите е заради отсечка, която е в окаяно състояние и с множество дупки.

Петроханският проход е част от лот 18 на програма "Транзитни пътища V". Участък 3 - Път II-81, Петрохански проход, е с дължина близо 22 км (от км 50+820.08 до км 72+706.16).

Зимното поддържане на пътната мрежа за сезон 2012/2013 в региона на лот 18 завърши на 16 април 2013 г. Преди това е забранено извършването на строителни работи на обекта, обясниха още от АПИ.

Подкрепи Economic.bg