Renault подготвя Megane кросоувър

Моделът ще бъде проектиран и изграден на новата модулна платформа Common Module Family, която ще бъде използвана и при следващото поколение на компактния ван Scenic

140 ~ 1 мин. четене

В следващото поколение на Renault Megane ще се появи и кросоувър, съобщи шефът на отдела за планиране на френската компания Филип Клайн пред Auto Express. Моделът ще бъде проектиран и изграден на новата модулна платформа Common Module Family, която ще бъде използвана и при следващото поколение на компактния ван Scenic.

Според Клайн бъдещият кросоувър Megane ще бъде доста близък до следващото поколение на Nissan Qashqai, което предстои да видим догодина. Той обаче е категоричен, че това ще бъде един напълно самостоятелен модел, а не Megane с по-висок клирънс. Единственият проблем на новата платформа е, че тя не може да бъде пригодена към машини с дясно разположен волан.

Главният дизайнер на Renault Лорънс ван дер Акер също взе отношение по проблема, като разсея предположенията, че кросоувърът на Megane всъщност ще представлява един по-голям Captur.

"Мнозина си мислеха, че Captur ще прилича на раздуто Clio, но ние доказахме точно обратното. Бъдете сигурни, че новата машина от семейството Megane ще има един наистина уникален външен вид", коментира Ван дер Акер.


Подкрепи Economic.bg