Renault пуска на пазара кола за 5 хил. евро

От компанията засега отричат, че автомобилът ще се продава в Европа

Френският автомобилен концерн Renault има намерение да пусне в продажба малка кола, чиято цена се очаква да е около 5 хил. евро (9779 лв.). Мениджърите на компанията имат намерение да реализират идеята си за евтин автомобил до края на 2014 г., информира autoclub. Колата ще се произвежда в Индия.

Градският автомобил ще бъде съвместна разработка с Nissan в Япония, но ще се сглобява в индийския град Ченай. Засега от френската компания отричат, че превозното средство ще се продава в Европа заради високите логистични разходи, но специалистите са на мнение, че градското возило без проблем може се монтира и в заводите на компанията в Румъния и Мароко.

Към момента плановете на фирмата са моделът на Renault да се конкурира с Maruti Suzuki и Tata Nano на огромния индийски пазар. Специално за Nano от Renault-Nissan обмислят да направят и Ultra Low Cost кола на невероятната цена от 3 хил. евро, но за момента "инженерите не са достигнали достатъчно ниво на сигурност". Тази кола твърдо няма да се предлага в Европа. Платформата ще бъде използвана в Индия, Африка и някои страни в Южна Америка.

Коментари: 0