Родни оръжейни фирми с интерес към ВМЗ-Сопот

"Дунарит", "ЕМКО" и "Сейдж Консултантс" са закупили документи за участие в конкурса, четвъртият участник е адвокат

Три български компании от оръжейния бизнес заявиха участие в приватизацията на ВМЗ-Сопот. Общо 4 конкурсни документации са закупени до изтичането на крайния срок днес, съобщиха от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. Четвъртият кандидат е адвокат.

Документи са закупили “Сейдж Консултантс” АД, София; “Емко” ЕООД, София; “Дунарит” АД, Русе и адв. Тихомир Трендафилов.

В следващите етапи на конкурса участниците ще трябва да подадат документи, удостоверяващи, че имат право да работят с класифицирана информация. Следват подаване на документи за съответствие с предварителните квалификационни условия, издаване на сертификат и закупуване на информационен меморандум

Критериите, по които ще се оценяват офертите са:

- размер на предлаганата от участниците покупната цена – 60%;
- размер на предложените от участниците инвестиции – 30%;
- средносписъчна численост на персонала – 10%.

Депозитът за участие е 3 000 000 евро., а срокът за подаване на обвързващи оферти е 15.00 часа на 27 декември 2012 г.

Справка показа, че “Сейдж Консултантс” АД е регистрирана с предмет на дейност прозиводство и търговия с оръжие и муниции. Тя се представлява от Генчо Вълков Христов.

"ЕМКО" ЕООД е собственост на Емилиян Гебрев и името й нашумя преди година, когато нейни снаряди изгърмяха в склад в Севлиево.

"Дунарит"-Русе е един от най-старите военни заводи у нас, основан още през 1903 г. Приватизирано е през 2005 г. Произвежда авиационни, артилерийски и инженерни боеприпаси, както и продукти с гражданско предназначение.

Адвокат Тихомир Трендафилов се занимава с търговско право, като името му е най-познато покрай сделката за "Булгартабак" от 2002-2003 година. Тогава той бе представител на един от загубилите кандидати - консорциум "Росбулгартабак". Вероятно и сега е закупил документи от името на компания, която е негов клиент.

 

Коментари: 0