Rolls-Royce представя нов модел в Женева

Спортното купе Wraith ще бъде най-мощният модел на компанията, правен някога

3767 ~ 1 мин. четене

Rolls-Royce обяви, че ще представи изцяло нов модел в Женева през март. Освен разработването на специални издания, компанията ще възроди модела Wraith, който ще бъде най-мощният модел, който команията е правила някога.

Под предния капак най-вероятно ще се монтира познатия 6,6-литров V12 агрегат с туинтурбо система, който ще генерира 608 к.с. Луксозноо спортно купе ще бъде с дължина от 5200 мм, а колесната база ще бъде около 3115мм. Очаква се теглото на Rolls Royce Wraith да не надвишава 2300 кг.

Новият Rolls-Royce има за цел още повече да подобри миналогодишния рекорд на компанията по продажби. Под вещото ръководство на BMW продажбите на автомобилите на компанията продължават да растат вече трета година подред.

"Rolls-Royce Wraith ще стане най-висшата точка по време на премиерата в Женева. Той ще получи смел дизайн, невероятна динамика и ще се тане най-мощния Ролс-Ройс, някога произвеждан под тази марка. Ние ще представим модел, ключовите особености на който ще са луксозната класа, изискаността и изключителността - всички тези особености, които направиха Rolls-Royce венец в пазара на луксозни продукти за цялата 108-годишна история на бренда. Тези машини ще определят не само елегантността, но и мощта, стила и ефекта", очерта бъдещата премиера главата на компанията Торстен Мюлер-Йотвос в рамките на дилърска конференция, проведена в Лондон. 

Подкрепи Economic.bg