Румен Петков: Нужни са ясни приоритети и дата за избори

По думите му КСНС е най-големият провал в досегашния мандат на президента Росен Плевнелиев

92 ~ 1 мин. четене

"КСНС беше много закъснял." Тази оценка направи бившият вътрешен министър Румен Петков в студиото на сутрешния блок "Животът и други неща". По думите му това е най-големият провал в досегашния мандат на президента Росен Плевнелиев. "Мястото на тази тема беше през юли-август", каза Петков.

"На самия Консултативен съвет имаше силен доклад на вътрешния министър. Прави чест на Цветлин Йовчев, че описва сегашната ситуация в страната като "криза". Много се надявам тези, които трябва да го чуят, че са го направили", добави бившият вътрешен министър

"Основните политически сили трябва да седнат на маса и да проведат публичен дебат. Темите и приоритетите за държавата са ясни. Изборният кодекс, пенсионната реформа, здравната реформа, за култура отдавана не се говори в тази държава. Този дебат трябва да завърши с дата за избори. Тогава обществото ще се успокои. От последните скандали в парламента губи правителството", разкри Румен Петков.

Той оцени проектозаконът за МВР като добър и добави, че някои от нещата в него са спорни, но това е обект на експертен дебат.

Румен Петков каза още, че разполагането на сили в малките улички около парламента не е нормално. Парламентът не може да бъде разгромен с 2 домата. Ако считаме, че предстои метеж, няма как да очакваме инвеститори, констатира Петков.

Подкрепи Economic.bg