Румен Петков се оттегля като шеф на БСП-Плевен

Тези, които употребяват властта и то не в интерес на партията и нейните избиратели, са именно в ръководството на партията, обясни бившият вътрешен министър

124 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Румен Петков се оттегля като председател на Областния партиен съвет и партийния щаб на БСП - Плевен. "На заседанието, която предстои в края на месеца, официално ще подам оставката си пред членовете на Областния партиен съвет и ще обясня мотивите", заяви Петков пред Агенция "Фокус", като обясни, че с постъпката си иска да отхвърли коментарите, че става въпрос за борба за власт.

"Всъщност тези, които употребяват властта, и то не в интерес на партията и нейните избиратели, на българското общество и държава, са именно в ръководството на партията", категоричен е бившият вътрешен министър. Той обясни, че остава член на БСП и ще продължи работата си в Националния партиен съвет на БСП като негов член, както и в Общинския партиен съвет в Плевен.

"Аз не мога да предам БСП, но ръководството на БСП предаде каузите, идеите. Ръководството на БСП излъга избирателите си, защото ги излъга по един много циничен начин. Излъгахме за Белене, излъгахме за плоския данък, за тютюнопушенето. Води се една безогледна кадрова политика, и тя е изумителна политика, тя е унизителна. Аз съм информирал една част от председателите на общински партийни съвети и моя предшественик Васил Антонов още миналата седмица", добави Румен Петков

Бившият вътрешен министър е сред участниците в движението АБВ на президента (2002 - 2012 г.) Георги Първанов, която възнамерява да се яви на евроизборите през май със собствена листа.

Коментари: 0