Руското звено на SG ще съкрати стотици служители

В момента в Rosbank работят 13 500 души

132 ~ 1 мин. четене

OAO Rosbank, руското подразделение за потребителско банкиране на френската банка Societe Generale SA, ще съкрати стотици служители от бек офиса си. Това се налага заради усилията на финансовата институция за намаляване на разходите, твърдят двама запознати в материята източници на Bloomberg.

Rosbank ще закрие работните места в централата си в Москва, казват източниците, които искат да останат анонимни заради поверителността на информацията. В руската финансова институция работят около 13 500 служители. Представители на Societe Generale и Rosbank са отказали коментар.

Втората по пазарна капитализация френска банка Societe Generale си е поставила цел да намали разходите си в световен мащаб с 900 млн. евро (1.16 млрд. долара) до 2015 г. Половината от сумата трябва да дойде от свиване на харчовете от потребителските банки на Societe Generale, стана ясно от съобщение на базираната в Париж банка.

От август 2011 г. до края на миналата година Rosbank намали служителите си с 2700. Societe Generale притежава 82.4% в руската банка, която има мрежа от 700 клона в 340 руски града.

Подкрепи Economic.bg