Руснаци протестираха срещу имотните измами у нас

Излъгани руски семейства очакват намесата на българските държавни органи

Няколко души участваха в демонстрация в Мосва в знак на протест срещу измамите с имоти в България. Акцията се е провела в събота на Тишинския площад в руската столица, по време на международна изложба за недвижими имоти, пише в писмо до българските медии, цитирано от Нова телевизия.
 
Протестиращите руснаци са станали жертви на нашата строителна фирма "Ес Пи Ес" ЕООД , ръководена от Стамат Стаматов. По време на акцията си вчета те опънали плакати с надписи "Руснаци търсят помощта на премиера Борисов и президента Путин!" и "Измамниците строители в България са реалност".
 
Фирмата "Ес Пи Ес" ЕООД продавала апартаменти в своите комплекси, сред които и "Даймънд Бей" в курорта Слънчев бряг. Те обаче били заложени в банка, която наложила запор върху имотите.
 
Десетките потърпевши руски семейства вече са се обърнали с открито писмо с молба за помощ към българските държавни органи и лично към министър-председателя Бойко Борисов и руския президент Владимир Путин.
 
"Планираме да продължим своите акции, докато българското правителство не обърне внимание на нашия проблеми. Знаем, че не сме сами в своята беда. Не искаме да загубим спестяванията си и не желаем сънародниците ни да попаднат в същата ситуация", пише в писмото.
 
Протестиращите обещават в най-скоро време да организират демонстрация и пред българското посолство в Москва.

Коментари: 0