S&P понижи рейтинга на 3 водещи банки

Barclays, Credit Suisse и Deutsche Bank са с понижен дългосрочен рейтинг заради нарастващия риск, пред който големите банкови групи в Европа, активни в инвестиционното банкиране, са изправени

Международната рейтингова агенция Standard & Poor's понижи дългосрочните кредитни рейтинги на водещите банки Barclays, Credit Suisse и Deutsche Bank от "А+" до "А", съобщава Reuters.

Решението е в резултат на нарастващия риск, пред който големите банкови групи в Европа, активни в инвестиционното банкиране, са изправени, след като регулаторите и несигурните пазарни условия правят този бизнес по-труден.

"Отчитаме засилени рискове за някои големи банки, базирани в Европа, които работят в сферата на инвестиционното банкиране, тъй като регулаторите и несигурните пазарни условия затрудняват дейността в сектора", посочват от Standard & Poor's.

От агенцията също така потвърдиха дългосрочния рейтинг A на UBS AG, като дадоха стабилна перспектива на оценките си за четирите компании. Решението на рейтинговата агенция доведе до разпродажби в банковия сектор в Европа , което допринася за срива на фондовите индекси.

Коментари: 0