САЩ призова хакерите да помагат за повишаване на сигурността

Началникът на Агенцията за национална сигурност призова хакерите да разработват нови инструменти, с които да помагат на правителството

6896 ~ 1 мин. четене

Американското правителство, в лицето на началника на Агенцията за национална сигурност генерал Кийт Алекзандър покани хакери да се присъединят към усилията на властите да повишат сигурността на личните данни в интернет, пише Reuters.

Генералът направи това по време на 20-ата годишна конференция на хакерите в Лас Вегас. Той изтъкна допирните точки между служителите от държавните институции и хакерите призова, като ги призова да разработват нови инструменти, с които да помагат за националната сигурност.

"Вие ще трябва да дойдете и да ни помогнете", заяви той пред присъстващите.

Това беше безпрецедентен ход от страна на Алекзандър, който рядко изнася речи, а още по-малко пред публика от хакери, професионални защитници и изследователи, които откриват използвани и от двете страни слабости в компютърните програми и апаратура.

Той също така засегна темата за гражданските свободи, която вълнува много изследователи, занимаващи се с интернет, като изрази увереност, че властите в САЩ могат да обезпечат сигурността на нацията и същевременно да защитават гражданските свободи

Подкрепи Economic.bg