Samsung променя посоката в бизнеса

Компанията ще се фокусира върху т.н. „системни камери“

6742 ~ 1 мин. четене

Samsung Electronics поема в нова насока в бизнеса с фотоапарати. Корейският концерн следва примера на останалите азиатски производители и измества бизнеса си към т. нар. „системни камери“ - висококачествени, но не огледално-рефлекторни апарати, пише Wall Street Journal.

С тази промяна четвъртият по големина в света производител на фотоапарати се надява да спаси бизнеса си с дигитална фотография, който е в по-лоша позиция от смартфоните с по-добри функции за снимки.

„Нашите предложения за по-прости камери постепенно ще намалеят", казва Хан Муонг Суп, ръководител на поделението за дигитална фотография. Според компанията производството в Китай вече е преориентирано от компактни към системни фотоапарати.

Целите са амбициозни – до 2015 г. Samsung трябва да стане най-големият производител на системни апарати с пазарен дял от 20%. До този момент делът е едва 5 на сто. В началото концернът ще се концентрира върху продажби в Корея, Китай, Хонконг и Тайван. САЩ и Европа засега не са толкова интересни заради икономическите им затруднения.

Подкрепи Economic.bg