Samsung строи нови мощности за 500 млн. долара в Китай

Най-големият производител на смартфони се опитва да увеличи броя на клиентите си

52 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Най-големият производител на смартфони в света - южнокорейският технологичен гигант Samsung Electronics Co ще инвестира 500 млн. долара в съоръжения за опаковане на продуктите на компанията в Северозападен Китай. По-този нач9н най-голямата компания в Южна Корея ще разшири присъствието си в Китай, пише китайският официоз China Daily, цитиран от Reuters.

Новата инвестиция в завод на Samsung идва година, след като корпорацията вложи 7 млрд. щатски долара в комплекс за производството на чипове в индустриалния град Сиан. През януари Samsung инжектира 1.7 млрд. долара в дейностите на фирмата в Куншан - бързо развиващ се производствен център, разположен западно от Шанхай.

Samsung, най-големият производител в света на мобилни телефони, чипове за памет и телевизори, се стреми да увеличи броя на клиентите си и да осигури по-голям контрол над разширяващата се производствената мрежа на компанията, която включва 250 фабрики в Китай.

Изграждане на най-новата мощност се очаква да започне през януари 2014 г., а целта е да бъде завършен завършен до края на следващата година.

Подкрепи Economic.bg