Семерджиев обясни случая с апартамента си в Несебър

Въпросът с имота ми в Несебър е ясен, прозрачен и лесно проверим, заяви председателят на ДКЕВР

196 ~ 1 мин. четене

Председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев възрази срещу изнесената вчера информация от Сметната палата за пропуск в декларацията му за 2012 г. Според доклада той е пропуснал да декларира покупката и продажбата на 168 квадрата апартамент в Несебър.

Днес Семерджиев изнесе подробности около въпросния имот.  Той посочи, че апартаментът е закупен с банков кредит в началото на 2011 година и е продаден в края на същата година.

"Затова и заявих, че нямам нищо ново придобито, но в последствие разбрах, че е трябвало да обясня и всички действия през годината”, коментира председателят на държавния регулатор.

Заради предсрочното изплащане на заема банката е наложила и наказателните лихви, за които Семерджиев обясни, че са били платени от новия купувач, т.е. те били са включени в цената. Той обясни, че не е спечелил нищо от продажбата на апартамента, тъй като цената, за която е купил и после продал е една и съща.

Семерджиев допълни, че всички банкови такси по кредита са платени от неговата заплата. Всички доходи са прозрачни и всичко около въпроса с апартамента в Несебър е ясно и проверимо, категоричен е Семерджиев. Той заяви, че е пратил писмо до Сметната палата, в което е обяснил случая.

„Надявам се, че след проверката данните да бъдат поправени”, отбеляза още шефът на ДКЕВР.

 

Повече подробности за случая, както и мнението на Ангел Семерджиев за АЕЦ "Белене", четете утре в интервю на председателят на ДКЕВР за Economymagazine.bg.

Подкрепи Economic.bg