Сезират дисциплинарния съвет на МВнР по казуса "Боевски"

Пряко отговорен за липсата на информация за пристигането на Боевски е посланникът ни в Бразилия Чавдар Николов

116 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Дисциплинарният съвет на Министерство на външните работи (МВнР) ще бъде сезиран по казуса „Боевски” , при който българските институции научиха от медиите за прибирането в България на известния спортист , излежаващ присъда в бразилския затвор.  Това заяви министърът на външните работи Кристиян Вигенин в сутрешния блок на БНТ. По думите му персонална отговорност за това, че не е информирал българските власти за освобождаването на Гълъбин Боевски от затвора, носи посланникът ни в Бразилия Чавдар Николов.

„Няма как този въпрос да остане без последствия. На база на фактите ще взема решение за по-нататъшни действия”, уточни Вигенин.  Той разкри, че следващата седмица започва проверка на посолството на България . Външният министър не изключи и възможността от системни грешки.

Според Вигенин има и други български граждани, които по подобна схема са били експулсирани от Бразилия и МВнР не е имало информация за това. В конкретния случай се е разбрало за тези пропуски заради големия обществен интерес у нас по казуса с Гълъбин Боевски, допълни той.

Подкрепи Economic.bg