Сглобяем „велосипед в раница“

Индийска компания е създала прототип от 21 части

Сглобяем „велосипед в раница“

Снимка: Lucid Design

848 ~ 1 мин. четене
Автор: Стилиян Гребеничарски

Индийската компания Lucid Design създаде концептуален сглобяем велосипед, наречен „колело в раница“, пише dezeen.com. Продуктът е съставен от 21, свързващи се части. „Обикновените велосипеди са неудобни, освен когато си на тях. Комплектът ни решава проблеми свързани с доставката, пътуването и смяната с други превозни средства“, казва Амит Мирчандани, креативен директор на компанията, патентовала иновацията.

Рамката е съставена от кухи тръби, които посредством множество връзки и въртене се прикрепват една към друга. Допълнителна сигурност ще придава и използването на специален ключ. Цялото колело може да се сглоби и разглоби бързо и лесно от едната до другата страна. За това спомага фактът, че минималистичната рамка се закрепя за колелата само от едната им страна, позволявайки велосипедът да бъде разкомплектован, докато е опрян на стената, например.

Проектът е получил наскоро „Червена звезда“ от Design Award 2014 г. На този етап създателите не смятат да започнат серийно производство, но подчертават, че плановете им могат да се променят.

Подкрепи Economic.bg