Шофьорска книжка срещу здравни вноски

Министър Десислава Атанасова изискала от болниците списъци с най-големите им кредитори

Новият министър на здравеопазването Десислава Атанасова разкри, че се обсъжда идеята шофьорски книжки да се издават само срещу документ за платени здравни осигуровки, съобщи агенция Стандарт нюз.

"След като бях некоректно цитирана във връзка с нетрадиционната мярка лична карта да се издава срещу платени здравни осигуровки, сега смятам, че няма нищо лошо така както се ползват административни услуги само срещу платени данъци, да се издават лични документи срещу платени здравни осигуровки", каза министър Атанасова във Велико Търново. Тя дойде по покана на кмета Даниел Панов, за да открие ново кардиологично отделение в старата столица.

Министър Атанасова преряза лентата на ремонтираното и оборудвано с изцяло нова техника отделение по кардио-инвазивна хирургия. Новата структура в МБАЛ във Велико Търново е изградена изцяло с финансови средства на лечебното заведение. Апаратурата и ремонтите са на стойност 700 000 лева, като голяма част от парите са дарени от великотърновски фирми. Отделението вече разполага с най-висок клас апаратура, която може да покрие нуждите от диагностика и лечение на отделението по кардиология и на отделенията по съдова хирургия, неврология и неврохирургия.

Здравният министър каза, че е поръчала на всички болници, които са с дългове, да обяснят писмено до няколко дни кои са най-големите им кредитори. Най-вероятно това били фармацевтичните фирми и дълговете са натрупвани в продължение на години. "След като получа резултатите, ще бъда много стриктна и ако някой мениджърски екип няма конкретни предложения за бъдещата си работа, ще се стигне и до смяна на директори на болници, ако се наложи", каза Десислава Атанасова.

Коментари: 0