Сидеров: Марин Райков работеше за чужди интереси

Той е човекът, който спираше в българския парламент темата за арменския геноцид, коментира лидерът на "Атака"

3854 ~ 1 мин. четене
Автор: Гергана Малкоданска

Райков е човекът, който спираше в българския парламент темата за арменския геноцид и се е похвалил пред турския посланик през 2009 г., че е положил всички усилия да спира тази тема и тя да не влиза в Народното събрание. Това коментира пред журналисти лидерът на "Атака" Волен Сидеров. "Това е човек, който работи за чужди интереси, не за български", категоричен е националистът.

Според него Марин Райков е работил в интерес на Анкара, докато е бил зам.-председател на външните работи.

"Относно туркофилството му, в мен е една паметна бележка от 27 август 2009 г. относно срещата на зам.-министър Райков с посланика на Турция Мехмед Гюджук. Посланикът непрекъснато пита какво се случва с въпроса за арменския геноцид. Той казва, че положителното приемане на резолюция, би хвърлило сериозна сянка върху диалога с Турция. Зам.-министър Райков подчертава неимоверните усилия, които ръководството влага в отклоняване на приемането на такова решение", посочи Сидеров.

Според Волен Сидеров Марин Райков е и виновникът за либийския случай. "Като зам.-министър на външните работи тогава, той е отговорен за потулването на случая и осигуряването на възможността на режима на Кадафи да се изгаври с нашите медицински сестри като по този начин България да бъде унижена", каза лидерът на "Атака".

Подкрепи Economic.bg