Сидеров: В служебния кабинет не трябва да има управлявали партии

Според лидера на АТАКА никоя партия няма да може да сформира кабаинет и отговорността пада върху президента

132 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

В служебния кабинет не трябва да има представители на нито една партия, управлявала досега, сама или в коалиция. Това каза лидерът на АТАКА Волен Сидеров след новината, че Бойко Борисов ще внесе оставката на кабинета.

Лидерът на националистическата партия обяви, че всички управляващи от 1990 г. досега, особено тези, които са извършили приватизацията, трябва да бъдат изправени на съд. Според него те са виновни "за сегашното колониално положение, в което се намира България в момента".

Сидеров е сигурен, че нито БСП, нито ДПС ще успеят да формират служебен кабинет. "Формирането на служебен кабинет е в ръцете на президента", каза той. Според него той трябва да включва инициативни комитети и партии, които не са били в управлението.

"С тази оставка Борисов спасява себе си и партията си от срив", смята Волен Сидеров. Той добави, че АТАКА многократно е съветвала кабинета да го направи.

"В момента, в който излизаш на улицата и имаш искания, ти вече си политик", така Сидеров коментира протестите. "Оттам нататък е въпросът как ще се организираш. Тук има голяма отговорност, която носят протестиращите. Не трябва някои да се възползват от възможността и да се доберат до властта. Не трябва енергията да отиде към кръгове, които да се впият във властта", смята лидерът на националистите.

Подкрепи Economic.bg