Siemens купи производител на ултразвукови устройства

Германската компания придобива всички активи на американската Penrith Corporation

3683 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Германската корпорация - Siemens придоби американския производител на ултразвуково оборудване - Penrith Corporation. Сделката разширява портфолиото от ултразвукови системи на Siemens и открива нови бизнес сегменти.

Според официалната информация на сектор Здравеопазване на Siemens, компанията е сключила окончателно споразумение за придобиване на всички активи на Penrith Corporation. Производителят на интегрирани ултразвукови системи за образна диагностика се намира в Плимут-Мийтинг, Пенсилвания, САЩ.

"Това придобиване дава уникалната възможност на Siemens да предложи нови, пълноценни решения на пазара на ултразвукови системи и да разшири присъствието си в атрактивни бизнес сегменти. Чрез това придобиване Siemens преследва стратегическите си цели, обявени чрез "Програма 2013", за увеличаване конкурентоспособността и иновативната мощ на сектор Здравеопазване", заяви Джефри Бънди, главен изпълнителен директор на бизнес подразделението за ултразвукови системи на сектор Здравеопазване на Siemens.

"Изключително се радваме да се присъединим към сектор Здравеопазване на Siemens. Нашето портфолио и технологичен опит в минитюаризацията на ултразвукови устройства ще засили способността на Siemens да разработва авангардни технологии и бъдещи революционни иновации, които развиват и разширяват ролята на ултразвука в медицината - по-специално, иновации, които са съобразени с нуждите и средствата на различните пазари.", заяви Майкъл Кенън, президент на Penrith Corporation.

Представена от сектор Здравеопазване на Siemens, през ноември 2011 г., "Програма 2013" е двугодишна глобална инициатива за по-нататъшно укрепване на иновативната сила и конкурентоспособността на сектор Здравеопазване. Конкретни мерки ще бъдат осъществени в четири области на действие: иновации, конкурентоспособност, регионално въздействие и развитие на работната сила.

Подкрепи Economic.bg