Ски в България вместо Алпите спестява £3 000 на британците

Вестник The Telegraph препоръчва страната ни на фона на цените в Швейцария

112 ~ 1 мин. четене
Автор: Николай Марченко

Четиричленно семейство може да спести повече от 3000 паунда на ски-почивката си този февруари, като избере България пред Швейцария. Това показва изследване на M&S Bank, цитирано от британския вестник The Telegraph (\" Телеграф\").

Изследване, проведено от M&S Bank, показва, че семейна почивка за родителите и две деца в швейцарския курорт. Гринделвалт ще струва средно 9 499 паунда, което е с 0.12% повече от миналата година, докато почивка в Банско, България, ще струва 6 225 паунда, с 0.64% повече от миналата година.

Сумата е изчислена на базата на цените за седем нощувки плюс закуска, полети, път, седем обяда и седем вечери, пропуски за лифт, наем на оборудване и 140 паунда джобни пари. Изданието посочва, че изследването не взема под внимание факта, че една бира в Банско струва значително по-евтино, отколкото в Гринделвалт.

България традиционно предлага евтина и приятна почивка, посочва \"Телеграф\". Струва си да се обмисли като възможна дестинация, ако сте начинаещ или средно напреднал скиор, който иска да спести средства и в същото време да си прекара времето чудесно, наслаждавайки се освен на всичко друго, и на евтиния алкохол. \"Не очаквайте изтънченост или големи писти, но ски-училищата имат отлична репутация, а пейзажът и културата допринасят за съвсем различно изживяване от почивката в Алпите\", пише изданието.

Коментари: 0