Смяна в собствеността на „Табак маркет“

На 27 март са прехвърлени 100% от дяловете на компанията

Снимка: БГНЕС

Дружеството „Табак маркет”, което притежава търговската марка “Lafka” е сменило собственика си, пише в днешния си брой в. Капитал Daily, който се позовава на публикувания отчет на „Булгартабак холдинг”.

Мажоритарен собственик на „Табак маркет” досега е бил „Благоевград БТ” - дъщерно дружество на холдинга. На 27 март са прехвърлени 100% от дяловете на компанията, а от производителя на цигари не са съобщили пред вестника кой е купувачът и на каква стойност е сделката.

В междинния доклад на „Булгартабак холдинг” е записано, че в края на 2013 г. компанията е взела решение да се раздели с „Табак маркет” „при наличието на съответните благоприятни условия за това”. Приходите на продаденото дружество за 2013 г. са в размер на близо 43 млн. лв.,  реализираният финансов резултат е отрицателен (-9,7 млн. лв.), а задълженията са общо 37,6 млн. лв.

Сделката не е постъпила и в Комисията за защита на конкуренцията, но това не се случи и при прехвърляне собствеността на холдинга, тъй като купувач бе физическо лице, което не е декларирало друга бизнес дейност.

Видно от Търговския регистър, от края на януари са направени и промени в борда на директорите на „Табак маркет”. Нови членове са австриецът Волфганг Рекендорфер, Богдан Дренски и Виктор Налбантов -и тримата са част от борда на „Е фЕм Си Джи Трейд”. Четвъртият нов член на борда е Симеон Алексиев.

Коментари: 0