Социалният министър призова ЕРП-тата да дадат обяснение

Хората трябва да знаят какво плащат, категоричен бе Тотю Младенов

168 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

ЕРП-тата трябва да дават много обяснения за това, което правят. Хората трябва да знаят какво плащат.  Това заяви пред "Дарик" министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Той допълни, че докато е бил кмет на Враца, отново е имало недоволство от хората и бизнеса. По думите на Младенов тогава недоволството "малко е уплашило" дружеството, но после то продължило да работи по същия начин.

Държавата е увеличила с 13,5% енергийни помощи за есенно-зимния сезон в сравнение с миналогодишния отоплителен период, подчерта социалният министър. По думите му, сега са дадени 70 млн. лева, като са подпомогнати над 210 000 домакинства.

„Когато установим, че парите, които сме дали, не отиват по предназначение, ние санкционираме нарушителите”, допълни Младенов. Към момента са установени 245 нарушения, като 114 семейства са лишени от енергийни помощи, а останалите е трябвало да възстановят получените средства. Голямата част от хората, които ползват енергийни помощи, използват твърди горива за отопление, уточни той.

Подкрепи Economic.bg