София приема Европейския форум за геостатистика през октомври

На форума ще се обсъждат теми, свързани с пространствена статистика от различни информационни източници

256 ~ 1 мин. четене

Столицата на България – София, с партньорството на Националния статистически институт (НСИ), ще бъде домакин на 6-ата поред конференция на Европейския форум за геостатистика (EFGS). Събитието ще се проведе от от 23 до 25 октомври 2013 г. в хотел Radisson Blu Grand Hotel, съобщиха от ведомството.

На форума ще се обсъждат теми, свързани с пространствена статистика от различни информационни източници, с основен фокус върху идентифицирането на нуждите от информация на потребителите. В конференцията ще участват представители на Евростат и Главна дирекция „Регионална политика“ на Европейската комисия.

Европейският форум за геостатистика е доброволно сдружение на експерти от националните статистически институти в Европа, ангажирани с развитието на добри практики в производството на геостатистика. Понастоящем EFGS има в състава си 40 страни, като всяка от тях има представител от съответните национални статистически институти.

Ежегодната конференция е сред най-важните събития в областта на геостатистиката в Европа, в която взимат участие производители и потребители на геостатистически, пространствени данни и продукти от целия свят.

 

Подкрепи Economic.bg