Sony пуска ръчно USB зарядно

Джаджата е с динамо - ако въртите три минути, получавате енергия за една минута разговор на телефона си

7000 ~ 1 мин. четене

Колкото и бързи, функционални и с големи екрани да са съвременните смартфони, има един техен аспект, който през последните години не е претърпял такова развитие, каквото ни се иска. Става дума за батериите им и времето за автономна работа, което осигуряват с едно зареждане.

Вярно, вече се появяват модели с батерии с по-голям капацитет, но той е за сметка на размерите на устройствата. Последната тенденция е телефоните да имат батерии, които не могат да се сменят от потребителите, така че не върви да носите с вас втора батерия.

Sony има отговор на всичко това под формата на USB зарядното CP-A2LAKS, съобщи mobilebulgaria.com. Особеното при него е, че разполага с динамо и позволява да заредите телефона си навсякъде.

Разбира се, генерираната енергия не е кой знае колко, но джаджата е полезна в случаи на спешност - ако въртите лоста в продължение на 3 минути, ще получите енергия за 1 минута разговор, а ако в завъртите в продължение на 5 минути, ще можете да сърфирате в интернет 1 минута.

Джаджата има вградена батерия с капацитет 4000 mAh, която може да бъде заредена и от електрическата мрежа и стига за две пълни зареждания на стандартен смартфон, така че въртенето на ръчката ще е само в краен случай. Sony CP-A2LAKS ще се продава в Япония от 20 юни на цена около 8000 йени (78 евро).

Подкрепи Economic.bg