Сотир Цацаров поиска имунитета на втори депутат от ДСП

Имунитетът на Щерьо Щерев ще бъде поискан в началото на следващата седмица

148 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Главният прокурор Сотир Цацаров ще поиска имунитета на втори депутат от ДПС. Очаква се в началото на следващата седмица в Народното събрание да бъде внесено искане за снемане имунитета на Щерьо Щерев от ДПС. Това обяви самият главен прокурор, съобщи Kmeta.bg.

Обвиненията срещу Щерев са във връзка с пране на пари и други финансови престъпления. В своята цялост обвиненията срещу народния представител на ДПС са свързани с незаконни трансфери на голямо количество средства с неизяснен произход в чужбина.

Щерев бе водач на листата на ДПС в 24 МИР-София за изборите на 12 май. Той е машинен инженер, бизнесмен и общински председател на партията на Лютви Местан в район Средец.

В началото на месец юни главният прокурор внесе в парламента искането за снемане на депутатския имунитет на народния представител от ДПС Петър Ангелов. Обвинението срещу него са за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и избягване на данъчни задължения в размер на над 4 млн. лв.

Цацаров обясни, че очаква до 15-20 дни да бъде внесен в съда обвинителният акт срещу заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Коментари: 0