Спират достъпа до 22 чужди букмейкъра в България

Сред тях са и едни от най-популярните сайтове за залози като bet365, sportingbet или bet-at-home

460 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

За ограничаване на достъпа до сайтовете на 22 чужди букмейкъра в България настоява Държавната комисия по хазарта (ДКХ), тъй като въпросните организатори на хазартни игри нямат издаден лиценз според българското законодателство.

Сред страниците, които могат да бъдат ограничение, са едни от най-популярните интернет страници за залози - bet365.com, bet365.net, betin, sportingbet, unibet, bet-at-home, betfair, tempobet, 888.com и други.

В решението на ДКХ се казва, че трябва да се преустанови нарушението да се организират хазартни игри без лиценз. От регулатора разпореждат незабавно изпълнение на решението, независимо дали то ще се обжалва. Самото решение може да се обжалва пред Административния съд в София в срок от 14 дни от съобщаването му. Решението е взето на 11 юни 2013 г.

От ДКХ уточняват, че компаниите в списъка имат лиценз за организиране на хазартни игри, но от чужди държави. В българския Закон за хазарта обаче изрично се посочва, че на територията на страната хазарт може да се организира само с лиценз, който е издаден от ДКХ.

Коментари: 0