Спортен комплекс за 19 млн. лв. за борците ни

Модерното съоръжение ще се изгради в Бургас

6950 ~ 1 мин. четене

Община Бургас и Българската федерация по борба (БФБ) подписаха договор за учредяване право на строеж на нов плувен и спортен комплекс в парк "Изгрев" в к-с "Славейков", съобщиха от пресцентъра на общината.

Теренът, с площ 23 264 кв.м., е общинска собственост и се отстъпва на инвеститора за срок от 30 г. От своя страна, БФБ се задължава на мястото на порутените в момента открит и закрит басейни в районния парк да построи модерен спортно – развлекателен комплекс.

Стойността на предвидената инвестиция е около 19 000 000 евро, а срокът за изпълнение и завършване на обекта – 24 месеца. Идейният проект за спортния център е одобрен и предстои в 60 – дневен срок инвеститорът да представи в Община Бургас окончателния технически проект за изграждане на предвидените сгради и съоръжения.

Спортният комплекс ще разполага с открит плувен басейн с олимпийски размери и трибуни, 25 – метров закрит басейн, медицински център, фитнес, 2 многофункционални зали, тренировъчна зала по борба, зала за игри без топка, хотелска и търговска част, конферентни зали. 7000 кв.м. от площта са зелени площи. Предвижда се осигуряване на паркоместа и достъп на хората с увреждания до спортния център.

След изтичане на 30 – годишния срок на договора, Община Бургас ще придобие безвъзмездно правото на собственост върху всички построени в имота съоръжения и сгради.

Новият плувен център ще се ползва от всички спортни клубове към Федерацията, като достъп до него ще имат и жителите и гостите на Бургас.

Подкрепи Economic.bg