Степан Попелка застава начело на „Провидент Файненшъл България”

Досегашният главен оперативен директор на компанията Томаш Чехановски ще се концентрира върху подобряването на връзките с клиенти

Степан Попелка ще замени досегашния главен оперативен директор на „Провидент Файненшъл България” Томаш Чехановски. Това обявиха пред журналисти от ръководството на местното представителство на британската група за потребителски кредити International Personal Finance (IPF), предаде репортер на Economic.bg.

Чехановски оглавяваше бизнеса на компанията в България от навлизането й през септември 2013 г, а бъдещата му роля ще е свързана с подобряване връзките с клиенти и е част от стратетията за растеж на IPF.

„Изключително щастлив съм да се върна в България и да поема предизвикателството с Провидент Файненшъл България, като допринеса към бъдещото развитие на устойчив и успешен бизнес.  Ще продължим да акцентираме върху нуждите на нашите клиенти и върху това да се отличим като компания с високи стандарти за обслужване на клиенти“, коментира Попелка относно своето назначение.

На въпрос на Economic.bg дали компанията ще се преструктурира към застраховането заради новите поправки в Закона за потребителския кредит (ЗПК), които предвиждат таван на Годишния процент на разходите (ГПР), Попелка заяви, че компанията ще отговори както на законовите изисквания в страната, така и на желанията на клиентите и че е възможно Провидент Файненшъл България да развие нови продукти и услуги в средносрочен план.

Степан Попелка има широк опит в бизнес развитието в Централна и Източна Европа. От юни 2008 г. до юни 2009 г. той е изпълнителен директор и председател на борда на директорите на „Дженерали Застраховане” в България.

Попелка е бил и директор продажби в „Джи И Мъни Банк” (GE Money Bank) в Полша, директор продажби в PPF Group (част от Generalli PPF Group) в Чехия, както и редица ръководни бизнес позиции в Чехия, Словакия, Полша, България, Русия и Великобритания.

„Провидент Файненшъл България” е специализирана в малките потребителски кредити, като най-големият бизнес на компанията е заеми по домовете. Диапазонът за България е между 200 и 2500 лева. Основата на бизнес модела на компанията са финансовите консултанти, които получават 85% от възнаграждението си при събирането на вноските по кредитите. Освен в България Провидент оперира на пазарите в Полша, Чехия, Унгария, Литва, Словакия, Румъния и Мексико.

Коментари: 0