"Столетницата брутално се изнасилва от ДПС"

Бойко Борисов, бивш премиер и лидер на ГЕРБ

Цитат на деня:

100 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

"Начина, по който така брутално столетницата се изнасилва от ДПС" е повод за минорното настроение на бившия премиер Бойко Борисов на рождения му ден. Точно този повод е причина за липсата на настроение лидера на най-многобройната партия в парламента, разкри Борисов, цитиран от bTV.

"Понеже ме попитаха защо нямам настроение - с прискърбие наблюдавам това, което става в държавата," коментира бившият премиер, след което прогнозира, че кабинетът "Орешарски" ще падне с гръм и трясък.

Министър-председателят до 20 февруари преброи министрите на БСП в новото правителство - премиерът Пламен Орешарски, военният Ангел Найденов и външният Кристиан Вигенин. "Всичко останало е на ДПС," изтъкна Борисов и изрази предположение, че "се пазарят и за областните управители".

"Вече близо 20 дни, този уж експертен, програмен или граждански кабинет, както вече Станишев го нарича, защото бяга от отговорност, защото разбира какво ще му се случи накрая на кабинета, не могат да си направят областни управители. Още работят с нашите", добави Борисов.

Той критикува и структурата на кабинета "Орешарски". "Да имаш един вицепремиер практически означава, че той отговаря за всичко, няма ресори, всъщност той дублира премиера. Те нямат дори вицепремиер по еврофондовете. Ако те не сложат незабавно вицепремиер, който да отговаря за фондовете, аз ви гарантирам, че това е сделка и Орешарски и Зинаида имат еднакви права, съответно като премиер и вицепремиер", продължи Бойко Борисов.

Коментари: 0