Столична община строи рекорден брой нови детски градини

Предвидени са общо над 24 млн. лв, като 14 млн. от тях бяха отпуснати от правителството, отбеляза кметът на столицата

160 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

През 2013 г. Столична община ще постави рекорд в строителството на детски градини. Това разкри кметът на София Йорданка Фандъкова, която взе участие в инспекция на изграждането на нова детска градина в район "Лозенец".

Фандъкова обясни, че в рамките на календарната година са заложени за изграждане 17 нови детски градини. "В три от тях - в район "Лозенец", кв. "Дружба и район "Красно село", вече тече строителство, а останалите 14 са в процедура за избор на изпълнител", каза кметът на София. Тя посочи, че са предвидени общо над 24 млн. лв, като 14 млн. от тях бяха отпуснати от правителството.

По думите й на първо място е важно да има къде да ходят децата на детска градина, за да могат родителите им да работят и да изкарват прехраната си в тази тежка кризисна ситуация. "Средствата, заложени за построяването на първата нова детска градина в "Лозенец" са около 2.2 млн. лв. и са от бюджета на Столична община", допълни Фандъкова.

 „Когато станат готови детските градини, гражданите ще бъдат доволни от това, което се е получило, защото комплексите ще представляват малки оазиси", заяви кметът на София.

Подкрепи Economic.bg