Столична община събра 267 млн. лв. за половин година

Постъпленията в общинската хазна са със 6.5 млн. лв. повече спрямо миналата година, обяви зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

За половин година Столична община е събрала 267 млн. лв. приходи, което е изпълнение на 50.7% от планираното за годината, предаде Kmeta.bg. На пресконференция днес зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов съобщи, че постъпленията в общинската хазна са със 6.5 млн. лв. повече спрямо миналата година.

През виртуалния ПОС терминал столичани са платили 1.112 млн. лв. Събираемостта на данъка върху недвижимите имоти е 54.4 млн. лв., а данък "МПС" - 42.034 млн. лв.

Според Барбалов пазарът на недвижими имоти се е раздвижил, тъй като данъците от покупко-продажби на имоти са 31.5 млн. лв., или с 4.7 млн. лв. повече от миналата година. Приходите от технически услуги, в които влизат и разрешенията за строеж, са 3.9 млн. лв. Това също е с 493 хил. лв. повече от миналата година.

"Следващата седмица общинските съветници ще гласуват намаляване с 15% на таксата за тротоарно право. "С това кметството подпомага малкия и среден бизнес", коментира зам.-кметът по финанси.

Коментари: 0