Стотици карат с фалшиви винетки

Ментетата са печатани в Китай

Стотици шофьори карат с фалшиви винетки, купени на половин цена и печатани в Китай. Ментетата са с много добро качество и са пласирани предимно сред шофьори на камиони и автобуси.

Фалшивите винетки трудно се различават от оригиналните с просто око. Само специалист може да установи, че не са добре отпечатани и повечето са с еднакви номера. Разлика има и в цвета - докато оригиналите са изработени, така че да не избледняват, фалшивите не са толкова наситени.

При спецакция на полицията и ДАНС в Бургас преди дни беше разбито депо за пласиране на фалшиви винетки. Групата, която ги е продавала и в която е имало и петима униформени, е действала от началото на годината и е ощетила бюджета с над 2.5 милиона лева.

"Към винетните стикери са давани и квитанции с печати и валиден номер, които да установят в случай на проверка от контролен орган, че винетният стикер е закупен по надлежния ред", обясни пред бТВ Цветелина Рандева, говорител, ОД на МВР-Бургас. От МВР уточниха, че наказателна отговорност носят и шофьорите, които карат с фалшиви винетки.

 

Коментари: 0