Стюардеси - фиданки иска Ryanair

Авиокомпанията икономисва дори от размера на кубчетата лед на борда

Никобюджетната Ryanair обяви война на дебелите стюардеси. Компанията препоръча на служителките си спешно да се включат в програми за отслабване, защото с по-високото си тегло увеличават цената на всеки полет и бъркат в джоба на превозвача. Отличничките в битката с излишните килограми ще спечелят правото да се снимат в годишния календар на Ryanair.

При полет всеки килограм в самолета струва гориво, заяви директорът на ирландския превозвач Майкъл О'Лиъри, цитиран от bTV. Той стана известен с радикалните си идеи да тегли освен ръчния багаж на пътниците и самите пътуващи, а по-едрите от тях да плащат „такса-тлъстина”.  О'Лиъри бе на път да поиска от пътниците да плащат, за да използват тоалетните на борда, в самолетите му да пътуват правостоящи, а машините да летят само с един пилот на борда, но радикаланите му идеи не бяха приети. Не бе одобрено и предложението да се махнат страничните облегалки на седалките.

Освен от теглото на стюардесите, авиокомпанията пести от собственото си списание Let's go, което се печата във формат А5, а не А4, както и от менютата за храни, инструкциите за безопасност за залепени на самите седалки и дори кубчетата лед за продаваните напитки са с по-малък размер.

 

Коментари: 0