Суши с марихуана в ресторант в Колорадо
Заведението включи тревата в менюто си, след като продажбата стана легална
~ 1 мин.
Ястия, приготвени с марихуана, започна да предлага в менюто си гурме ресторантът „Hapa Sushi” в американския щат Колорадо, пише „Тайм”, цитиран от bTV. Още през 2009 г. заведението призоваваше клиентите си да хапнат суши, за да залъжат глада, който ги връхлита след като пушат трева.
След като марихуаната беше легализирана в щата Колорадо от 1 януари 2014 г., ресторантът отново се върна към любимата си тема, но този път я вкара в менюто.
В някои от кулинарните специалитети марихуаната е съчетана със скариди, сьомга и къри. Освен това помещението, в което сядат гостите, е „ергономично проектирано”, така че да ограничи параноята, която пушенето на трева традиционно предизвиква, обяснява изданието.