Създадоха гъвкаво и здраво стъкло

Предполага се, че новата разработка на Corning Inc. ще се използва не само в смартфони, но и в други потребителски устройства, например таблети и ноутбуци

Corning Incorporated, разработчик на известното здраво стъкло Gorilla Glass обяви, че е създала нов продукт, предназначен за мобилните устройства.

Компанията Corning Incorporated, разработчик на известното здраво стъкло Gorilla Glass обяви, че е създала нов продукт, предназначен за мобилните устройства. Willow Glass е ултратънко гъвкаво стъкло, което не отстъпва по здравина на Gorilla Glass, съобщава pixelmedia.bg.. Дебелината му е 100 микрона, тоест, колкото дебелината на лист хартия.

Предполага се, че новата разработка на Corning Inc. ще се използва не само в смартфони, но и в други потребителски устройства, например таблети и ноутбуци. Освен това, Willow Glass може да намери приложение в осветителни тела, слънчеви батерии и т.н.

Corning вече предлага образци от новото стъкло на потенциални клиенти. Кога обаче ще видим първите смартфони или таблети с Willow Glass, не се знае, допълва още pixelmedia.bg.

 

Коментари: 0