TV+ се разследва за укриване на данъци

От прокуратурата отричат проверката в офисите на телевизионния канал да има връзка със спора между Булсатком и националните телевизии bTV и TV7

416 ~ 2 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Влизането на служители на икономическа полиция в офисите на ТV+ е заради разследване на телевизионния канал за данъчни измами. Това потвърди на извънреден брифинг говорителят на Софийска градска прокуратура Румяна Арнаудова.

По-рано днес полицията нахлу в сградата на телевизията, извършвайки "процесуално-следствени действия по образувано досъдебно производство в Софийска градска прокуратура". По думите на Арнаудова досъдебното производство е образувано заради подозрения за водено двойно счетоводство. Досъдебното производство е образувано по чл.255 от Наказателния кодекс, който касае именно укриването на данъци.

Сигналът е бил подаден от бивш служител на "БГ Сат" АД - юридическото лице, което е собственик на телевизията. В публичното пространство TV+ е известна като телевизията на сателитния оператор "Булсатком". Пред Economymagazine.bg Пламен Генчев, член на Съвета на директорите и един от представителите на Булсатком, заяви, че TV+ е отделно юридическо лица от сателитния оператор. Затова той отказа да коментира полицейската акция в студията на медията. "TV+ не се разпространява само в мрежата на Булсатком. Още около 10 оператора имат програмата й в пакетите си", твърди Генчев.

От прокуратурата отрекоха проверката в офисите на телевизионния канал да има връзка със спора между сателитния оператор и националните телевизии bTV и TV7. Проверката обаче идва точно в най-напрегнатите дни от преговорите между оператора и двете телевизии.

Досъдебното производство е образувано на 3 януари 2013 г. То е срещу неизвестен извършител. По думите на Румяна Арнаудова в разследването до момента е установено, че служителите на дружеството са подписали трудови договори с фиксирано в тях възнаграждение. Тези заплати са превеждани по дебитните карти, но служителите са получавали допълнително пари на ръка. За тези възнаграждения не са заплащани данъци.

Подкрепи Economic.bg