Таксиметрови шофьори на шествие във Варна

От бранша искат по-малко ДДС, по-евтини винетки и намаляване на акциза за горивата

3611 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

И таксиметровите шофьори във Варна излязоха на протест, като преминаха в колони по улиците на града. Техните искания са посочени в декларация, която ще бъде изпратена на президента Росен Плевнелиев.
 
Основното им желание е да се намали ДДС за бранша и акцизът за горива да падне с 50%, стана ясно от думите на председателя на синдикат "Авто" Васил Ценев, предаде kmeta.bg.

Шофьорите настояват и за по-ниски цени на винетките, както и да се отменят изискванията за годините за ползване на автомобилите като таксита чрез въвеждане на европейските норми за техническата изправност на колите. В декларацията е посочено още, че е необходимо лицензионният режим за товарните автомобили за вътрешен превоз да стане разрешителен.

Виолета Пенева, председател на регионалния професионален съюз "Промяна", допълни, че е необходим нов закон за синдикатите. По думите й националната представителност на профсъюзите трябва да се определя чрез избори по европейски образец. Тя обясни, че в момента КНСБ и "Подкрепа" имат монополно положение, което оказва негативно влияние в много професионални сфери.

Подкрепи Economic.bg