Технологичен директор на Facebook напусна компанията

Брет Тайлър - Главният технологичен директор на Facebook - обяви намеренията си да напусне социалната мрежа това лято.

Причината за напускането е желанието му да вложи усилията си в развитието на стартъп, чието име засега не е известно на медиите. Някои коментират обаче, че напускането му може да е свързано с натиска от страна на медиите и инвеститорите, на който е подложена компанията след като направи IPO-то си.

Тайлър беше отговорник на два отдела във Facebook - платформения и мобилния. Сега мястото му ще бъде заето от други двама служители на компанията, съответно, Майк Върнал и Кори Ондрейка. Върнал е бивш служител на Microsoft и автор на проекта Facebook Connect, съобщи kaldata.com. Ондрейка пък стана част от социалната мрежа с купуването на бившата му фирма Walletin.

Брет Тайлър, който е на поста Главен технологичен директор от две години насам, беше една от най-важните личности в социалната мрежа. Той винаги взимаше участие в най-важните срещи и пресконференции на компанията. Именно той обяви и интеграцията на Facebook и iOS 6 по време на конференцията на Apple провела се в началото на тази седмица.

Веднага след обявяването на напускането си, Тайлър даде интервю, в което увери медиите, че разбира сериозността на решението си и неговото влияние върху компанията. Въпреки това той вярва в съществуващия талант в социалната мрежа и смята, че ще се справят без него. Преди Facebook, Тайлър е работил и в Google и FriendFeed.

Коментари: 0