Тим Кук: Apple е по-иновативна от всякога

"Дързостта, амбицията, вярата, че няма ограничения, желанието да правим най-добрите продукти в света. Това е в ДНК-то на компанията", добави той на технологична конференция, организирана от Goldman Sachs

100 ~ 1 мин. четене

Главният изпълнителен директор на Apple, Тим Кук опроверга слуха, че компанията подготвя бюджетен iPpone. CEO-то на най-скъпата ИТ компания в света отговори на някои актуални въпроси, свързани с дейността на компанията, по време на технологична конференция, организирана от Goldman Sachs, съобщава Telegraph.

Той добави, че културата на иновациите в Apple "никога не е била по-силна". "Дързостта, амбицията, вярата, че няма ограничения, желанието да правим най-добрите продукти в света. Те са по-силни от всякога. Това е в ДНК-то на компанията."

Кук подмина с насмешка спекулациите, че конкурентите могат да откраднат короната на Apple като лидер на пазара.

Същевременно, Кук критикува конкурентни технологии, определяйки цветовете на OLED екраните като "ужасни". По неговите думи, потребителите трябва да помислят два пъти, преди да се доверят на цветовете на стоки, купувани по интернет чрез OLED устройства.

По думите му в борда на Apple се провеждат "много активни дискусии" за това дали трябва част от паричния резерв на компанията от 137 млрд. долара да бъде даден под формата на дивидент на акционерите, които през последните месеци загубиха сериозни суми от рязкото поевтиняване на притежаваните от тях дялове.

Подкрепи Economic.bg